h

Succesvolle start actie ‘Handen af van de Bieb’

24 februari 2019

Succesvolle start actie ‘Handen af van de Bieb’

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas

Op 23 februari 2019 vond de aftrap plaats van de actie ter behoud van de bibliotheek voor Horst aan de Maas. De actie bestaat uit een enquête waarin mensen kunnen aangeven hoe ze over de bibliotheek denken en wat ze van de plannen vinden die het bestaan van de huidige opzet behoorlijk in gevaar brengen. De actie kon nog verder kracht bijgezet worden door het zetten van een handtekening.

Vertegenwoordigers van de SP Horst aan de Maas stonden afgelopen zaterdag aan het Lambertusplein. Zestig voorbijgangers hebben hun handtekening gezet, waarvan ruim veertig ook nog de tijd hebben genomen om de enquête in te vullen.

Op maandag 25 februari verplaatste de actie "Handen af van de bieb" zich naar de bibliotheek zelf. Tussen twee uur en vier uur 's middags namen 64 mensen de moeite om daar een handtekening te zetten onder de petitie en vulden 41 mensen de enquête in over de toekomst van de biobliotheek. In de dagen daarna kon iedereen tijdens de openingsuren terecht bij de bibliotheek om een handtekening te zetten of de enquête in te vullen. De stand na woensdag 27 februari: 246 handtekeningen en 141 ingevulde enquêtes. Een prima resultaat in zo'n korte tijd.

Er kan op basis van de tot nu toe ingevulde enquêtes geconcludeerd worden dat iedereen vrijwel unaniem vóór behoud van de bibliotheek is en de overgrote meerderheid vindt dat de huidige functies van de bieb gehandhaafd moeten worden.

Foto: Wilma Kurvers / SP Horst aan de Maas
"Fijn om te constateren dat er alleen positieve reacties te horen waren, hoewel niet alle voorbijgangers hun roots in Horst aan de Maas hadden en dus ook niet mee deden aan de actie"aldus de coördonator van de actie "Handen af van de bieb", Wilma Kurvers. "Ook mooi om te weten dat mensen speciaal de SP-post opzochten om hun goedkeuring aan de actie te geven".

Hier kunt u meer lezen over de actie "Handen af van de bieb!".

U bent hier