h

Accommodatiebeleid Horst aan de Maas: leerlingen Dendron denken mee

10 december 2018

Accommodatiebeleid Horst aan de Maas: leerlingen Dendron denken mee

Op 4 december 2018 gaan 29 leerlingen van vwo 4+ in het gemeentehuis aan de slag met het project Binnensportaccommodaties Horst aan de Maas. Leerlingen mogen meedenken over hun eigen leefomgeving in de toekomst. Ze helpen de gemeente met het bedenken van oplossingen rond vraagstukken die zich voordoen bij de spreiding van de binnensportaccommodaties. Deze moeten straks voor inwoners van alle leeftijden bereikbaar zijn en voor de gemeente ook betaalbaar blijven. Op 12 december 2018 presenteren de leerlingen hun toekomstplannen aan wethouder Han Geurts.

De afgelopen jaren konden leerlingen van het Dendron College vaker hun visie geven op het totale accommodatiebeleid. Deze keer lag de focus op binnensport-accommodaties. De gemeente heeft al eerder in het traject in clusters van de dorpskernen gesproken met alle huidige gebruikers van sportaccommodaties, verenigingen en clubs.

Thijs Lenssen, SP-raadslid: "We zijn benieuwd of de jongeren een andere visie hebben op de toekomstige verdeling van sportaccommodaties over de gemeente. Maar in ieder geval vinden wij als SP het een goed initiatief om de leerlingen van het Dendron College mee te laten denken over de accommodaties. Alleen jammer dat zij alleen mee mogen praten over de binnensportaccommodaties en niet over de buitensport- en maatschappelijke accommodaties en scholen. Elke euro voor accommodaties kan maar 1 keer worden uitgegeven, ook in Horst aan de Maas. Waarom niet opnieuw integraal afspraken maken over alle accommodaties zoals diverse fracties in de gemeenteraad ook willen of zeiden te willen?"

U bent hier