h

Op Reindonk TV: debat wethouder Vostermans (CDA) en Paul Geurts (SP) over huisvesting arbeidsmigranten

20 november 2018

Op Reindonk TV: debat wethouder Vostermans (CDA) en Paul Geurts (SP) over huisvesting arbeidsmigranten

Foto: Paul Geurts / SP Horst aan de Maas

In week 47  2018 zond Reindonk TV het debat uit tussen wethouder Vostermans (CDA) en Paul Geurts (SP-werkgroep Arbeidsmigranten) over het beleid inzake de huisvesting van arbeidsmigranten in Horst aan de Maas. In het programma "Aan tafel met..." sprak presentatrice Marieke Vullings met Vostermans en Geurts.

Aan bod komen de definitie van "short stay", waar arbeidsmigranten het beste gehuisvest kunnen worden, wat dat betekent voor de mensen uit Horst aan de Maas zelf, over integratie en hoe dat het beste verwezenlijkt kan worden, de noodzaak om veel meer woningen te bouwen om ook mensen uit Horst aan de Maas aan een woning te helpen, waarom het zo lang duurt voor er nieuw beleid is en hoe het mogelijk is dat B&W nu al instemt met plannen die niet voldoen aan het "oude"beleid, maar volgens de wethouder wél aan het nieuwe beleid, dat er dus nog niet is...

In het tweede deel van de uitzending wordt concreter ingegaan op de plannen van Otto Work Force in Sevenum en Van Dijck Groenteproducties in America, wat "dialoog" tussen huisvesters van arbeidsmigranten en burgers nu eigenlijk inhoudt en hoe de situatie op dit moment is in Melderslo, waar begin dit jaar veel commotie ontstond over de huisvesting van arbeidsmigranten.

De uitzending is hier te bekijken.

En ter verdere informatie hier een ingezonden artikel van Lilian Marijnissen en Arnout Hoekstra in de Volkskrant inzake de wens om arbeidsmigratie beter te regelen.

U bent hier