h

"Floriadeterrein voor alle burgers"

14 juli 2018

"Floriadeterrein voor alle burgers"

Het Floriadeterrein is van alle burgers in Noord-Limburg. "Want", zo stelde SP-fractievoorzitter Bart Cox in de gemeenteraadsvergadering van 3 juli jl., "De organisatie van de Floriade heeft ons klauwen met geld gekost, dan mogen we er ook gebruik van maken". Hij reageerde daarmee op een motie, die bepleitte dat het Floriadeterrein overdag (van zonsopgang tot zonsondergang) opengesteld moet blijven voor publiek.

De motie is een reactie op de bekendmaking van de directie van Greenpark Venlo (die het Floriadeterrein beheert), dat wat haar betreft het Floriadeterrein vanaf dit najaar alleen nog maar tijdens kantooruren toegankelijk is voor wandelaars en fietsers. Reden: bedrijfsactiviteiten op het terrein zouden lijden onder het recreatieve gebruik van het terrein.

Alle partijen in de gemeenteraad van Horst aan de Maas ondersteunden de motie, met uitzondering van de VVD. VVD-woordvoerder Elbers stelde: "We vinden dat er overleg moet zijn met de partijen, maar er moet wel rekening gehouden worden met de belangen van de ondernemers”. Wethouder Vostermans gaf aan dat het Floriadeterrein officieel Venloos grondgebied is: “Formeel zit Horst aan de Maas dus niet aan tafel. Maar we zullen er een punt van maken tijdens het overleg met de aandeelhouders (de gemeenten in Noord-Limburg, red)”.

U bent hier