h

Windstilte in Horst aan de Maas

29 april 2018

Windstilte in Horst aan de Maas

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Sinds de verkiezingen van 21 maart jl. is het college van Horst aan de Maas demissionair. Dit betekent dat er geen nieuwe besluiten genomen worden. De gemeenteraad, het algemeen bestuur van de gemeente, is inmiddels wel geïnstalleerd, maar heeft al 6 weken niet in de openbaarheid vergaderd. Sonja van Gierbergen, SP-raadslid in Horst aan de Maas, laat haar licht daarover schijnen.

"Wij begrijpen heel goed dat partijen die een coalitie willen gaan vormen in alle rust aan hun collegeprogramma willen werken. In de dorpen, wijken en buurten gaat ons werk gewoon verder. Maar als een groep aan de bel trekt omdat er iets niet helemaal goed gaat, mag je dit niet in de openbaarheid aan de kaak stellen. Denk hierbij aan de discussie over huisvesting arbeidsmigranten, of aan de leefbaarheid in wijken met sociale huurwoningen, of het verlenen van een vergunning waarbij overlast wordt gevreesd.

Wij popelen om ook weer in de raadszaal aan de slag te gaan en zijn benieuwd of het CDA écht hetzelfde doel heeft als de SP, zoals werd beweerd in een recent artikel net vóór de verkiezingen in de Hallo. Ook trekken wij graag samen op met de PvdA als het gaat om de leefbaarheid in wijken en dorpen en het armoedebeleid. En trekken we samen ten strijde met D66/Groen Links tegen de intensieve veehouderij omdat die ontoelaatbare schade berokkent aan de omgeving en de mensen die er wonen of recreëren.

Ik ben ervan overtuigd dat we als gemeenteraad inderdaad een zelfde doel zouden moeten hebben, namelijk de belangen van onze burgers zo goed mogelijk waarborgen. Wij doen dat echter allemaal vanuit onze eigen kijk op de samenleving. Voor de SP zijn de uitgangspunten nog steeds solidariteit, menselijke waardigheid en bovenal gelijkwaardigheid".

U bent hier