h

Verbeteringen beleid afgewezen door CDA, Essentie en PvdA

17 november 2017

Verbeteringen beleid afgewezen door CDA, Essentie en PvdA

Traditioneel wordt in het najaar de begroting van de gemeente Horst aan de Maas voor het volgende jaar besproken. Op 31 oktober stond de begroting over 2018 op de agenda. Bij de bespreking van de begroting heeft de SP een aantal voorstellen ingebracht om het voor de burgers in onze gemeente nog beter te maken.
 
Thijs Lenssen (woordvoerder financiën van de SP-fractie): "Voor het eerst sinds jaren voorspelt het College van B&W in Horst aan de Maas een overschot op de begroting van 2018 en daarna. Nu hoeft er eindelijk eens niet op de spaarrekening van de gemeente, de Algemene Reserves, ingeteerd te worden om de begroting sluitend te krijgen. Er is ook ruimte voor verbetering. Reden om voorstellen in te dienen".
 
Bart Cox (SP-fractievoorzitter): "Allereerst hebben we geconstateerd dat er op het gebied van handhaving wordt geklaagd over verrommeling van het buitengebied, afval, alcoholgebruik, bouwvergunningen en dergelijke. Zelfs degenen die de handhaving uitvoeren, klagen over een tekort aan mensen om het werk goed te kunnen doen. Reden voor ons om met een voorstel te komen een extra medewerker voor handhaving aan te nemen. In de voorbereiding hadden alle partijen aangegeven dit belangrijk te
vinden, maar het voorstel werd niet aangenomen".
 
Een tweede voorstel trof het zelfde lot. Het ging over een onderzoek naar de bouw van goedkope huurwoningen. De laatste twee jaar zijn er in Horst slechts honderd extra woningen gebouwd, zowel huur als koop. In de praktijk blijken er weinig goedkope huurwoningen te zijn gebouwd terwijl die behoefte er wel is. Veel huurwoningen, ook al zijn het tijdelijke met een huur van rond de 700 euro, zijn veel te duur voor jongeren die
willen huren of andere mensen met een smalle beurs. Het voorstel van de SP om meer vooral goedkope huurwoningen te gaan bouwen en de gemeente opdracht te geven deze te bouwen haalde het dus ook niet.
 
Cox en Lenssen concluderen: "We hebben constructieve voorstellen ingediend om het voor de burgers in Horst nog beter te maken. Het niet aannemen van onze plannen zijn een duidelijk gemiste kans voor onze burgers, maar ook voor meer samenwerking tussen oppositie en coalitie!"
 

U bent hier