h

Cox kandidaat-lijsttrekker SP Horst aan de Maas

9 november 2017

Cox kandidaat-lijsttrekker SP Horst aan de Maas

De SP Horst aan de Maas heeft Bart Cox voorgedragen als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Cox zal de komende maanden al de rol van fractievoorzitter gaan vervullen en vervangt daarbij Thijs Lenssen die wegens chronische lichamelijke klachten een stapje terug moet doen. Met het oog op de verkiezingen is dit volgens de SP Horst aan de Maas de juiste keuze.

In 2014 is Bart Cox begonnen met het raadswerk voor de SP fractie met in zijn portefeuille de thema’s wonen, cultuur en ruimtelijke ordening. Als we hem vragen hoe hij de afgelopen jaren ervaren heeft, reageert hij erg enthousiast: “Ik denk dat de SP met een grote fractie een sterk geluid heeft laten horen en dit nog steeds doet. We hebben kritische oppositie gevoerd, een meedenkende houding getoond bij onderwerpen waar we  toekomst in zagen en we zijn vaak  met goede voorstellen gekomen.”

Als we hem vragen naar de toekomst zegt hij: “Onze kritische houding moeten we te allen tijde behouden. Vergaderen is maar een deel van het werk in de politiek. Dit mag nooit een doel zijn en we moeten daarom ook vooral buiten de raadszaal ons geluid laten horen.”

Op de vraag of het vertrouwen in de politiek er bij mensen uit Horst aan de Maas nog wel is, zegt hij: “Ik begrijp dat mensen soms het gevoel krijgen dat er niet naar hen geluisterd wordt. Transparantie zorgt ervoor dat er echt meegepraat kan worden, zodat we er samen de schouders onder kunnen zetten. Laten we heel helder zijn: ons doel voor de gemeenteraadsverkiezingen is om de grootste partij van Horst aan de Maas te worden.”

Op 12 december a.s. is er een ledenvergadering van de SP waar gestemd zal worden over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst.

U bent hier