h

Vragen SP over zwembad Horst aan de Maas

7 september 2017

Vragen SP over zwembad Horst aan de Maas

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

In de raadsvergadering van 12 september wordt besloten of er een nieuw geprivatiseerd zwembad komt in de Kasteelse Bossen (Afslag 10) en De Berkel gesloopt. B&W kiest voor een sober zwembad, omdat “marktpartijen” die het zwembad willen bouwen en exploiteren een zwembad als De Berkel in de Kasteelse bossen niet haalbaar achten.

Aan de wethouder zijn door de woordvoerder van de SP - Aniet Fonteyne - vragen voorgelegd, die de SP graag op tijd beantwoord wil zien. Zodat op basis van de juiste gegevens gedebatteerd kan worden in de raad. Zo ook over de uitspraak van de wethouder in de Hallo dat hij van mening is dat de recreanten en gezinnen met kinderen gemakkelijk naar andere zwembaden in de regio kunnen gaan. Volgens wethouder Van Rensch  had Hallo diens woorden niet juist weergegeven. Toch wil de SP van de wethouder weten wat een gemiddeld gezin kwijt is aan kosten als zij van die andere zwembaden gebruik moeten maken. En wat is het verschil met de kosten die dat zelfde gezinnen kwijt zijn als ze in het huidige bad gaan zwemmen?

Om écht te kunnen zien wat het verschil is in exploitatiekosten tussen een nieuw zwembad of De Berkel is het van belang te weten wat het nieuwe zwembad zou kosten, ook als de eenmalige kosten (o.a. sloopkosten, frictiekosten etc) meegerekend worden. Daarom wil de SP een volledig exploitatieoverzicht van het nieuwe zwembad (op basis van de bekende gegevens) én de overzichten ontvangen over de exploitatieresultaten van Zwembad De Berkel van de laatste vier jaar.

U bent hier