h

"Verbeter verkeersbeleid binnen de gemeente"

12 februari 2017

"Verbeter verkeersbeleid binnen de gemeente"

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

"De SP in Horst aan de Maas vind het belangrijk dat verkeersproblemen in deze gemeente, maar vooral ook in de dorpskernen, voortvarend worden aangepakt". Dat stelt Mariet Roelofs, raadslid voor de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas.

Verkeersveiligheid is een belangrijk aspect van de leefbaarheid van een dorp, maar heeft ook invloed op de gezondheid van mensen en op het aantrekkelijk zijn van kernen voor bijvoorbeeld toeristen. "Tijdens gesprekken met mensen in de verschillende dorpskernen blijkt telkens hoe belangrijk verkeersveiligheid wordt gevonden door de inwoners", aldus Roelofs. "En in bijna elk dorpsplan - opgesteld door de Dorpsraad van de betreffende dorpskern - zijn wel belangrijke aandachtspunten te vinden als het gaat om de verkeersveiligheid in dat dorp en worden er voorstellen gedaan voor het verbeteren van de verkeersveiligheid", vult ze aan.

"Wij zijn wij op allerlei gebieden erg actief in verschillende dorpskernen m.b.t. de verkeersveiligheid. Zo nodig ondersteunen wij verontruste burgers of gaan zelf in de actie. Zoals bijvoorbeeld aanwonenden van een weg die niet tevreden zijn over de drempels die daar aangelegd zijn, of burgers die om een fietspad vragen van America naar station Horst-Sevenum. In enkele dorpen ondersteunen wij als SP de bevolking om te proberen het vele vrachtverkeer door de kernen te verminderen". De verbinding zoeken tussen burgers en raad is volgens SP-woordvoerdster Roelofs een belangrijk punt voor de SP. Daarbij is een open, eerlijke en transparante communicatie een van de SP-speerpunten.

U bent hier