h

Revitalisering Gasthoes

21 december 2016

Revitalisering Gasthoes

Foto: - / -

Tijdens de raadsvergadering in december 2016 komt het Gasthoes weer voorbij. Er wordt al heel lang gesproken over de revitalisering van het Gasthoes en er lijkt geen eind aan te komen.

Thijs Lenssen, fractievoorzitter van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas: "Er zou vaart gemaakt moeten worden. Dat horen we niet alleen van het college, maar ook van andere groepen die belang hebben bij deze grootschalige verbouwing. Wij begrijpen deze signalen goed maar pleiten voor zorgvuldigheid in plaats van urgentie".

De door de SP gewenste zorgvuldigheid bleek uit een raadsbreed ingediend amendement op 10 februari 2015, waar de raad extra kaders heeft meegegeven aan de wethouder. Lenssen: "Met deze kaders van de raad is nog niets gedaan. We moesten vertrouwen hebben dat het allemaal goed zou komen. Vertrouwen is goed hoor, maar controle is beter. De gemeenteraad is er niet om het college te vertrouwen, maar om te controleren.
Hoe je het ook wendt of keert of uit welk potje je het ook haalt, de 12,5 miljoen euro die gevraagd wordt is gemeenschapsgeld en hier moet zorgvuldig mee worden omgegaan".

In december kan het geld beschikbaar gesteld worden waarna het college met een plan komt voor de revitalisering. Deze volgorde vindt de SP lastig. "Stel je eens voor, veel geld voor iets betalen en niet weten wat je er precies voor krijgt", aldus de SP-leider. "Dus niet gokken met gemeenschapsgeld, maar een zorgvuldig traject doorlopen, zodat we aan het einde een mooi nieuw Gasthoes op Horster maat hebben, waar iedereen plezier van heeft". Zo weet u zeker dat er met uw geld iets moois gedaan wordt!

U bent hier