h

Sonja van Giersbergen volgt Van Baal op in gemeenteraad Horst aan de Maas

29 november 2016

Sonja van Giersbergen volgt Van Baal op in gemeenteraad Horst aan de Maas

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

Sonja  van  Giersbergen volgt SP-raadslid Anthony  van  Baal  op als raadslid in de  gemeenteraad van  Horst aan de Maas. Sonja van Giersbergen, geboren in 1963 en woonachtig te Horst  - in de Norbertusparochie - heeft drie kinderen,  waarvan er een nog  thuis woont.

Sonja over haar ervaring in de politiek: "Al enige tijd neem ik deel aan de commissie Samenleving en daarvoor aan de commissie Welzijn. Thema’s als zorg, integratie, samen leven en ook echt samenleven staan heel dicht bij mij. Door mijn kinderen komen de veiligheidswereld, de nationale en internationale economie en de ICT mijn wereld binnen. Dat maakt het leven een stuk rijker, maar ook ingewikkelder. Ik leer veel van hen".

De kernwaarden van de SP - solidariteit, gelijkwaardigheid en menselijke waardigheid - zijn voor Sonja van Giersbergen leidraad voor haar politieke werk.

Giersbergen vertelt over de gevolgen van haar besluit als raadslid actief te worden voor de SP. "In verband met het raadswerk zal ik afscheid moeten nemen van mijn  werkzaamheden als secretaris van Wijkcomité Norbertus. Dat werk ga ik zeker missen. De ontwikkelingen in de wijk waar ik woon en leef zal ik van dichtbij blijven volgen. Hiervoor blijf ik  deelnemen aan activiteiten in en om het Huis van de Norbertuswijk.".

Over haar achtergrond vertelt Sonja van Giersbergen: "Mijn beroepsmatige leven speelt zich af in Gennep in de praktijk van de Arts Verstandelijk Gehandicapten, waar ik als doktersassistente werk. In de avond-, nacht- en weekenduren ben ik werkzaam bij de huisartsenposten Noord Limburg als triagist".

Van Giersbergen wil een raadslid zijn dat dicht bij de mensen staat."Geen fratsen, geen spelletjes, handen uit de mouwen en de spreekwoordelijke schop in de grond. Samen met alle andere raadsleden, ieder met onze eigen politieke visie én met respect voor elkaars mening", aldus Van Giersbergen.

U bent hier