h

SP-raadslid Riek Janssen over verkiezingen Tweede Kamer van maart 2017

19 oktober 2016

SP-raadslid Riek Janssen over verkiezingen Tweede Kamer van maart 2017

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

In een column in Hallo Horst aan de Maas schrijft Riek Janssen, raadslid van de SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas over de raadsverkiezingen in maart 2017.

"De politieke partijen zijn bezig hun verkiezingsprogramma’s te presenteren. Wat  opvalt is dat de regerende partijen van alles gaan beloven, wat ze de bevolking eerder hebben ontnomen. Ik krijg hiervan het 'sigaar-uit-eigen-doos'-gevoel, terwijl roken toch eigenlijk slecht is voor de gezondheid...

Denk aan de verslechtering en bezuinigingen in de zorg, de nog steeds slechte situatie op de arbeidsmarkt, contracten voor werkzoekenden die alleen zekerheden voor ondernemers bieden, te grote klassen op scholen en het hoge eigen risico in de zorgverzekeringen. Net voor de verkiezingen moeten we geloven dat alles weer beter wordt en na jarenlange afbraak van sociale voorzieningen geloven dat door hen alles goed komt.

Wil Nederland deze gok wagen? Of komt er nu eindelijk een politieke aardverschuiving? Het wordt mijn inziens tijd voor een Nationaal Zorgfonds zonder eigen risico, verhoging van het minimumloon en de AOW met 10%, een nieuwe studiebeurs, lagere huren en meer inspraak en zeggenschap van mensen over hun omgeving. Dat zijn de speerpunten van het SP-verkiezingsprogramma ‘Nu Wij’.

Het programma van de SP is geschreven voor de 80% van de mensen in Nederland, die de afgelopen 10 jaar hebben moeten ingeleveren. Voor hen wil de SP een inhaalslag maken: hogere lonen, meer banen en toegankelijke scholen en een toegankelijke zorg.

Ik vind het belangrijk om vier jaar terug te kijken om te zien wat de coalitiepartijen VVD en PvdA echt gedaan hebben voor de mensen. Ik hoop ook dat de kiezers deze keer beter kijken naar wat de verschillende partijen echt gedaan hebben voor de mensen in ons land.  Dan zal duidelijk worden: de SP is 100% sociaal".

Het verkiezingsprogramma van de SP kunt u vinden op WWW.SP.nl.

U bent hier