h

Nieuwe huurwoningen in Horst?

23 september 2016

Nieuwe huurwoningen in Horst?

Foto: PG / SP

Op korte termijn wordt de voormalige Meuleveldschool aan de Marijkestraat in Horst gesloopt. De school is verplaatst naar de Twister (de voormailige Norbertuskerk). Wanneer de Meuleveldschool gesloopt is, wordt het vrijkomende gebied opnieuw ingericht. Met enige regelmaat verschijnen er berichten in diverse media over de bouw van twaalf huurhuizen op het terrein van de voormalige Meuleveldschool aan de Julianastraat te Horst.

Overleg

Met het lokale wijkcomité is door de gemeente meerdere malen gesproken over de invulling van het terrein. Het idee was dat er een soort park zou gaan komen, dat de verbinding zou vormen tussen Twister enerzijds en kinderopvang het Nest  (en de gymzaal) en de wijk anderzijds. De wijk zou dit zelf gaan ontwikkelen. De kar zou getrokken worden door het wijkcomité.

Woningbouw

In het voorjaar werd plots de mededeling gedaan dat er uitgekeken wordt naar gronden die in gemeentelijk bezit zijn, die zodoende snel vrijgemaakt kunnen worden voor woningbouw. Het oog viel ook op het tereein dat vrij komt door de sloop van de Meuleveldschool. Het wijkcomité werd hierdoor verrast en heeft het gemeentebestuur geadviseerd transparant te communiceren hierover omdat er toch wel enige vragen rezen.

Vragen

De vragen die de berichtgeving oproept, zijn: wat verklaart de plotselinge ommezwaai van de gemeente van “absoluut geen woningbouw” naar "claimen van gronden ten behoeve van uitbreiden van de huurwoningvoorraad"? En hoeveel woningen komen er? Zijn ze permanent? Wie komen er voor die woningen in aanmerking? Kan een gemeentebestuur zomaar de bestemming woningbouw op een stuk grond plakken?

De SP laat weten begrip te hebben voor de vragen van het wijkcomité en de bewoners van de wijk. Ze vindt het enorm belangrijk dat bewoners snel en volledig ingelicht worden over de plannen van de gemeente én over de mogelijkheden hun stem hierin te laten horen. "De SP is groot voorstander van het uitbreiden van de huurwoningvoorraad. Het betrekken van de directe omgeving bij plannen als deze is dan wel een voorwaarde", aldus Michael van Rengs, voorzitter van de SP Horst aan de Maas.

U bent hier