h

Fractievoorzitter SP Horst aan de Maas stopt in de raad

25 september 2016

Fractievoorzitter SP Horst aan de Maas stopt in de raad

Foto: Hans van de Beele / SP Horst aan de Maas

SP fractievoorzitter Anthony van Baal stopt met zijn werkzaamheden als lid van de gemeenteraad van  Horst aan de Maas. Hij heeft burgemeester Van Rooij per brief daarover  geïnformeerd. Volgens Van Baal was het raadswerk in Horst niet meer te combineren met hoe hij invulling wil geven aan zijn baan als wijkagent en met  zijn taken binnen zijn gezin. 

Van Baal zat sinds de fusie van Horst met Sevenum  en Meerlo-Wanssum in de gemeenteraad van Horst aan de Maas, waarvan met een onderbreking van een half jaar, de laatste 3,5 jaar als  fractievoorzitter.

"Door de vorming van de nationale politie zijn er intern behoorlijk wat  vacatures vrijgekomen en is er geschoven met gebieden. Dat betekent dat er nieuwe uitdagingen op mij af gaan komen. Te vaak kon ik de afgelopen  jaren 's avonds niet in mijn wijken zijn, daar waar ik het zelf noodzakelijk vond om aanwezig te zijn. Ook in mijn privé-situatie pakte dit niet altijd goed uit. Ik heb hier lang over nagedacht. Uiteindelijk ben ik - samen met mijn  fractie - tot de conclusie gekomen, dat het verstandiger is een stap terug te doen. Ik realiseer me dat ik met mijn besluit juist díe mensen teleurstel, die  bij de verkiezingen op mij gestemd hebben. Ik moet me als volksvertegenwoordiger met volle kracht kunnen inzetten in de gemeenteraad, als wijkagent in mijn wijken en als gezinslid binnen mijn gezin. Dat verdienen de mensen die mij gekozen hebben, de mensen uit mijn wijken en mijn gezin. Nu mij dat niet meer goed lukt, heb ik de knoop doorgehakt en besloten te stoppen met het raadswerk in Horst.” Aldus Van Baal.

Wie Van Baal als fractievoorzitter zal opvolgen en wie zijn vrijgekomen plaats in de raad in zal nemen, zal intern binnen het bestuur van de SP Horst aan de Maas worden bekeken. Van Baal zal op 18 oktober afscheid nemen van de raad.

U bent hier