h

De dromen van de SP

11 juni 2016

De dromen van de SP

Foto: SP

De SP-fractie was enkele weken geleden ook deelnemer aan de 24 uurssessie van de Raad, College en Directieteam van de gemeente Horst aan de Maas. Een leuke, leerzame en interessante sessie, dit gaven andere partijen de laatste tijd ook al aan in de media. De boodschap van de sessie was volgens mij het beste samen te vatten onder de Engelse titel “Minds are like parachutes, they only function when they are open”

Maar er was ook ruimte te dromen over de toekomst. Dan vraag je je af, ‘Waar heeft de SP zoal over gedroomd’?:

  • Partijen gaan o.b.v. respect voor elkaars standpunten en ideeën, met elkaar om.
  • Partijen durven zaken los te laten, maar durven ook aan om grenzen te stellen, indien nodig zelfs vooraf.
  • Mensen die plannen hebben, bijv. ondernemers, gaan altijd met hun omgeving in gesprek om er samen uit te komen.
  • Ingediende plannen worden objectief bemeetbaar gemaakt, zodat gemeten kan worden of bepaalde doelen worden gehaald.
  • Partijen, die bij plannen vooraf objectieve informatie willen, krijgen die voortaan altijd. Pas daarna komt politiek om de hoek.
  • Initiatieven van burgers en groepen komen echt alleen nog maar van onderop, zonder dat politici rechtstreeks in het proces betrokken (willen) zijn. Politici worden hoogstens om advies  gevraagd.

En toen werd het zaterdagmorgen twaalf uur. En werden we wakker en dachten na over onze dromen. Sommige van de dromen zijn al gerealiseerd (zoals een respectvolle omgang), andere nog niet. Dromen zijn leuk, noodzakelijk, verhelderend, en blik verruimend.

Maar nog leuker is om deze dromen ook echt te gaan realiseren. De SP wil een groot deel van de bovenstaande dromen in de resterende periode van de raad gaan realiseren. We maken er dan samen een betere wereld van voor iedereen in Horst aan de Maas.

U bent hier