h

Als ik de baas was in Horst aan de Maas...

14 september 2015

Als ik de baas was in Horst aan de Maas...

Onder de kop "Als ik de baas was in Horst aan de Maas..." hebben de in de gemeenteraad van Horst aan de Maas vertegenwoordigde politieke partijen in de Hallo hun ontboezeming geplaatst over hun doelen. Voor de SP kwam raadslid Bart Cox aan het woord. Hij schrijft:

"… dan zou ik me als eerste inzetten voor de jongeren. Dit zou ik op een aantal verschillende manieren doen. Het moet fijn wonen zijn in Horst aan de Maas voor jongeren, daarom zou ik me inzetten voor betaalbare woningen in de huursector en goede regelingen treffen met betrekking tot koopwoningen. Deze goede regelingen gaan dan niet zorgen dat jongeren op latere leeftijd met een schuld komen te zitten.
 
De gemeente Horst aan de maas heeft natuurlijk al een verscheidenheid aan mooie uitgangsgelegenheden en er worden veel evenementen georganiseerd. Om er voor te zorgen dat de jongeren op goede voet blijven leven met de rest van de inwoners zou ik wel iets doen aan de sluitingstijd van de kroegen. Het tot in de laten uurtjes blijven feesten kan op de terugweg naar huis wel eens voor de nodige overlast zorgen. Als iedereen wat eerder begint met uitgaan dan kunnen we ook weer redelijk op tijd naar huis. Dus net zo lang feesten maar met minder overlast, goed voor iedereen lijkt me zo. Als ik de baas was van Horst aan de Maas dan zou ik ook zorgen voor een goede spreiding van verenigingen in onze gemeente. Elk dorp heeft recht op haar verenigingen en de vrijwilligers die zich hiervoor inzetten zijn onmisbaar voor onze samenleving. Dat worden dus geen grote egostrelende projecten geclusterd in Horst, maar verenigingen en accommodaties die passen in het dorp waar zij zich bevinden. Het laatste waar ik me voor inzet is wel persoonlijk. Een skateboarder wil namelijk goede wegen in de hele gemeente".
 
 

U bent hier