h

Huurwoningen in America een groot probleem.

6 juli 2015

Huurwoningen in America een groot probleem.

Foto: SP

Van onderop, door de dorpsraad van America, is in kaart gebracht wat de behoefte aan woningen is binnen de kern America. De behoefte aan huur en koopwoningen is daarmee inzichtelijk gemaakt. Het proces mbt koopwoningen verloopt nu volgens ons goed. Ze maken zich echter grote zorgen over de grote behoefte aan huurwoningen en het feit dat daar op korte termijn geen oplossing voor lijkt te zijn.

Wij hebben daarover als SP meerdere malen vragen gesteld in de gemeenteraad of de commissie ruimte. Er komen totaal geen huurwoningen vrij. De dorpsraad is al gaan kijken naar de zogenaamde Neptunes woningen en hierin zijn eventueel mogelijkheden. Dit omdat deze woningen niet voor 50 jaar levensvatbaar moeten zijn. Maar Wonen Limburg wil deze woningen niet gaan exploiteren, met het gevolg dat de situatie weer stil ligt. De wethouder geeft m.b.t. de huurwoningen aan dat hij in het najaar met een woonvisie zal komen voor de gemeente Horst.

Wij vinden dit duidelijk te laat. Het risico op het vertrek van jongeren uit America is daarmee gegroeid. Dit heeft wederom een grote invloed op de leefbaarheid van de kern America, iets dat wij erg belangrijk vinden. Ondertussen mag Wonen Limburg weer verder gaan met de verkoop van huurwoningen. De wethouder heeft beloofd dat hij zo snel mogelijk aandacht zal geven aan dit probleem. Misschien heeft hij alternatieven gevonden.

Hopelijk komt er dan een eind aan deze situatie en zijn er weer woon mogelijkheden voor de jongeren van America.

U bent hier