h

Klaar staan voor mensen.

9 juni 2015

Klaar staan voor mensen.

Gemeenteraadslid ben je niet voor jezelf. Het gaat niet om aanzien en status. Een gemeenteraadslid is er voor de gehele bevolking van onze gemeente. Veel mensen zien de politiek als een ver van mijn bed show en weten niet precies waar raadsleden en wethouders het over hebben. Als raadslid ben je de brug tussen de politiek en de inwoners van de gemeente en moet je klaar staan voor de mensen met alle middelen die je tot je beschikking hebt. Een tijdje geleden werd de SP fractie benaderd door een inwoner uit Horst die last had van wateroverlast in haar nabije woonomgeving. Na een goed gesprek kwamen we er als SP achter dat de wateroverlast niet het enige probleem was voor de omwonenden.

De gemeente had al verschillende malen ingrepen gepleegd in het gebied met weinig succes en te weinig tot geen contact met de omwonenden. Juist dit gebrek aan contact werd als storend ervaren. “Er wordt gewoon niet naar ons geluisterd.” Kregen we letterlijk te horen. De SP kan zich deze frustratie goed voorstellen. Je woonomgeving is een deel van je thuis en hier wil je graag over mee denken en praten. Na goed geluisterd te hebben naar de omwonenden hebben we  gezamenlijk vragen genoteerd die we als fractie aan de wethouder voor gelegd hebben. Het proces wat zo in gang gezet werd hebben we toegelicht aan de omwonenden  zodat ook zij precies wisten wat ze van de SP fractie konden verwachten. Na de beantwoording van onze vragen over de wateroverlast zijn we met de antwoorden teruggegaan naar de omwonenden om deze te bespreken en te vertellen dat er een oplossing voor hun probleem komt. Als SP fractie blijven we contact houden met de omwonenden om het traject in de gaten te houden en te controleren of de wethouder zich aan de afspraak houdt. Dit is de brugfunctie van een raadslid.
Al lijkt een probleem nog zo klein ga altijd in gesprek en luister naar wat mensen te zeggen hebben. Als raadslid is het je taak om je met hart en ziel in te zetten voor de inwoners van Horst aan de Maas.

U bent hier