h

Meldpunt WMO: uitvoering Wmo Horst aan de Maas levert nog weinig meldingen op

14 mei 2015

Meldpunt WMO: uitvoering Wmo Horst aan de Maas levert nog weinig meldingen op

Het Meldpunt Wmo 2015, door de Werkgroep Wmo Alert Horst aan de Maas open gesteld vanaf 1 april 2015 heeft tot nu toe weinig meldingen van de gebruikers van de Wmo opgeleverd. Volgens de werkgroep kan dat er op wijzen dat de ervaringen van de Wmo-gebruikers tot nu toe in het algemeen positief zijn.

Sinds de openstelling van het Meldpunt  2015 zijn er 4 meldingen binnen gekomen. Eén melding handelde over Berkele Heem (losstaand van de Wmo), één over het vervoer en twee meldingen die positief waren over de uitvoering. Bij een eerste evaluatie binnen de commissie Samenleving van de gemeenteraad van Horst aan de Maas is gebleken dat er in totaal vier klachten bij de gemeente zijn binnen gekomen en zijn vier bezwaren tegen besluiten over de toekenning van een Wmo-aanvraag ingediend. De werkgroep gaat er van uit dat die klachten en bezwaren serieus genomen moeten worden, maar het zijn geen hoge aantallen. Ook uit andere bronnen heeft de Werkgroep Wmo Alert berichten ontvangen dat de uitvoering van de Wmo positief verloopt.

Paul Geurts over de resultaten tot nu toe: “Vergeleken met vorig jaar, toen we ook een meldpunt hebben opengesteld, zijn er aanzienlijk minder meldingen binnen gekomen. Natuurlijk is het meldpunt nog maar een maand open gesteld, maar het lage aantal én de positieve reacties die we ontvangen hebben zouden er op kunnen wijzen dat de uitvoering beter verloopt dan we aanvankelijk verwacht hebben. Het kan natuurlijk ook dat het Meldpunt Wmo 2015 nog te weinig bekendheid heeft, maar we hebben de flyer over het meldpunt vrij breed verspreid. We wachten de komende periode af (het Meldpunt loopt tot 1 juli) en meldingen zijn nog steeds welkom. Dan kunnen we wellicht andere conclusies trekken”. Het Meldpunt Wmo 2015 is telefonisch bereikbaar via 06-57311011 en per email: pgeurts1@home.nl.

U bent hier