h

Brief van Behoud de Parel

29 mei 2015

Brief van Behoud de Parel

Foto: SP

Bijna aan het einde van de raadsvergadering van dinsdag 26 mei besteedde de gemeenteraad van Horst aan de Maas aandacht aan de brief van Behoud de Parel over de negatieve gezondheidseffecten die voortkomen uit Intensieve Veehouderijen als het Nieuw Gemengd Bedrijf (35.000 varkens, 1,2 miljoen kippen, een slachterij en een mestverwerkingsinstallatie) nabij Grubbenvorst, Horst, Melderslo en Lottum.

Uiteindelijk werd besloten met de staatssecretaris en de verantwoordelijk gedeputeerde van de provincie Limburg in overleg te treden over de vraag op welke wijze de onderzoeken naar de relatie tussen IV en volksgezondheid kunnen worden betrokken bij de ontwikkelingen van de IV-sector in de gemeente Horst aan de Maas. Het college van B&W moet de raad voor 2016 informeren over de resultaten van dat overleg.

Voor de inhoud van de brief aan de gemeente, een toelichting op de brief, motie van de SP inzake bouwvergunningen tweede fase voor het NGB en de motie van PvdA en SP, zie het gehele bericht van Behoud de Parel.

U bent hier