h

Vragen SP over bibliotheek Sevenum

1 december 2014

Vragen SP over bibliotheek Sevenum

De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft vragen gesteld aan het College van B&W over de openstelling van de vroegere bibliotheek aan de Mgr. Evertsstraat in Sevenum, die eerder als gevolg van bezuinigingen is gesloten. Onlangs stelde wethouder Op de Laak tijdens een bijeenkomst, dat de bibliotheek een ontmoetingsplaats kon zijn voor de Sevenumse gemeenschap. SP-raadslid Riek Janssen stelt dat er behoefte is aan een ontmoetingsplek, zoals eerder de bibliotheek en pleit daarom voor het realiseren van een vergelijkbare ontmoetingsplek.

Op 27 oktober werd in de Wingerd  het wijkteam voorgesteld aan de inwoners van Sevenum. In de toespraak die wethouder Op de Laak hield, vertelde zij dat een ontmoetingsplek belangrijk is voor de mensen in ons dorp. Hierbij noemde zij als voorbeeld de bibliotheek. Hierover waren verschillende mensen uit  Sevenum nogal verbaasd. Want de bibliotheek is ondanks de vele protesten vanuit de Sevenumse bevolking gesloten. De Sevenumse mensen moeten het nu doen met een vervanging door een kleine bibliotheek, die geenszins een ontmoetingsplek is of kan zijn. Deze is namelijk maar enkele uren in de week geopend en nodigt zeker niet uit om elkaar gezellig te ontmoeten.

Verschillende mensen benaderden SP-raadslid Riek Janssen na de uitspraak van wethouder Op de Laak over de bibliotheek. Haar  werd gevraagd of de oude bibliotheek weer werd geopend. Het  antwoord hierop was: “Ik denk van niet”. Maar gaandeweg vroeg het raadslid zich af wat nu de bedoeling is van het college voor dat mooie leegstaande gebouw in bovengenoemd pand. Daarbij kwam het  idee naar boven om de bibliotheek weer nuttig te maken voor de Sevenumse mensen.  Reden om het college te vragen naar de herbestemming voor het pand Mgr. Evertsstraat en de eventuele bereidheid van het college in overleg met Sevenumse mensen hun ontmoetingsplek  terug te geven en de mogelijkheid om in de oude bibliotheek spreekuren te organiseren, waar de Sevenumse mensen terecht kunnen voor diverse zaken waarvoor ze nu naar Horst moeten gaan.

U bent hier