h

Aanbieding handtekeningactie “Zwembad mot blîeve”

13 oktober 2014

Aanbieding handtekeningactie “Zwembad mot blîeve”

In 2013 hebben de gemeenten Venlo, Peel en Maas en Horst aan de Maas afgesproken dat er een onderzoek moet komen naar de mogelijkheid van een regionaal zwembad. Peel en Maas is inmiddels afgehaakt. Horst aan de Maas en Venlo zijn doorgegaan. De SP in Horst aan de Maas is vóór het open houden van zwembad “De Berkel”. Vandaar dat de partij in de afgelopen periode een aantal malen deur-aan-deur handtekeningen heeft opgehaald voor het behoud van het zwembad, onder het motto “Zwembad De Berkel mot blîeve”.

Dinsdag 14 oktober worden de handtekeningen - 1500 in getal – door Felix van Haren, SP-bestuurslid, aangeboden aan de gemeenteraad.

De SP heeft met honderden mensen gesproken over het onderzoek naar een nieuw regionaal zwembad. De reacties van de mensen aan de deur waren overwegend tegen het onderzoek van CDA, PvdA en Essentie en stonden positief tegenover de actie van de SP. “Mijn kinderen hebben er zwemles. Wat nu? Ik heb geen auto” en “Mijn moeder gaat er therapeutisch zwemmen en ik zwem er omdat ik reuma heb” zijn een greep uit de reacties. Mensen waarderen “De Berkel”, omdat het zwembad voor heel veel mensen dicht bij huis is en omdat het een kleinschalig bad is, waar kinderen gemakkelijk en veilig kunnen spelen.

Felix van Haren stelt: “We begrijpen dat het zwembad geld kost, maar wij vinden dat er niet alleen naar de kosten moet en mag worden gekeken. Het zwembad brengt ook veel op. Het is een gemakkelijk te bereiken voorziening voor veel mensen van binnen en buiten onze gemeente. Kinderen leren er zwemmen en talloze groepen maken er gebruik van”.

De SP roept de gemeenteraad en het college van B&W op onomwonden te kiezen voor behoud van het zwembad en de regionale plannen te laten varen.

U bent hier