h

De jeugd heeft de toekomst

2 augustus 2014

De jeugd heeft de toekomst

Het is zomervakantie en de gemeenteraad vergadert de komende tijd niet meer. Dit betekent niet dat de politiek helemaal stil ligt. Bart Cox (24 jaar – gemeenteraadslid voor de SP): “Het beleid van dit college wordt gewoon uitgevoerd en vaak komt dit niet ten goede aan de leefbaarheid in onze gemeente. Denk maar eens aan het fuseren van sportverenigingen. Natuurlijk kun je ook goed korfballen of voetballen in Horst maar de overige aspecten van een eigen sportclub zoals gezellig met je vrienden een biertje doen na de wedstrijd heeft hier waarschijnlijk onder te lijden”.

Cox, het boegbeeld van ‘ROOD, Jong in de SP’ ziet ook negatieve effecten van het beleid van het college van B&W (CDA, Essentie en PvdA) voor jongeren. “Als je na het uitgaan in Horst weer een lange weg naar huis voor de boeg hebt en de weg niet goed zichtbaar is omdat er bijna geen lantaarnpalen staan, is dat erg vervelend. Argument van het college: die zouden de mooie natuur in onze gemeente geen goed doen. Vervolgens wordt er wel een huis gebouwd midden in de natuur waar verder niemand iets aan heeft behalve de bewoners”. Bart Cox ergert zich aan dit soort tegenstrijdigheden. Bart: “Dit soort voorbeelden gaan veel mensen in Horst aan de Maas aan, maar ook zeker de jongeren die er wonen. ROOD, Jong in de SP zet zich in voor de leefbaarheid van jongeren in Horst aan de Maas. Dit doet ROOD niet door lang en saai te vergaderen. Als dat al eens gebeurt kan dat ook op een terrasje. Nee, ROOD doet dat vooral door actief te zijn. Door in gesprek te gaan met jongeren komen we erachter wat er moet veranderen om Horst aan de Maas nog beter te maken voor jongeren”.

ROOD Horst aan de Maas heeft een eigen facebookpagina. Bart Cox kan het dan ook niet laten te eindigen met een oproep: “Like ROOD Horst aan de Maas op Facebook en laat je stem horen, want de jeugd heeft de toekomst”.

U bent hier