h

Nieuwe coalitie, onverantwoorde keuzes

8 mei 2014

Nieuwe coalitie, onverantwoorde keuzes

CDA, PvdA en Essentie gaan samen een coalitie vormen. Dit betekent dat de SP, ondanks de verkiezingsoverwinning, de komende jaren in de oppositie plaats moet nemen. Dit is jammer, want meer dan een kwart van de kiezers koos in maart voor de SP. Daarnaast bleek uit een lezersonderzoek van de Hallo dat meer dan de helft van de inwoners van Horst aan de Maas de SP graag in het college had gezien.

De SP heeft alles op alles gezet om in het college te komen. We waren bereid om water bij de wijn te doen. Maar niet tegen elke prijs. Tijdens de gesprekken voor een nieuwe coalitie wilde de SP de garantie dat het zwembad in Horst open zou blijven, dat er grenzen zouden worden gesteld aan de bouwgrootte van nieuwe stallen en dat mensen die zorg nodig hebben hun recht op zorg behouden. Deze garanties konden niet worden gegeven.

Opvallend is dat het nieuwe college de bibliotheek van Horst wil verplaatsen naar het Gasthoês. “Ongelofelijk kortzichtig” aldus Thijs Coppus. Een paar jaar geleden drukten CDA, PvdA en de VVD als voorloper van Essentie, erdoor dat er een veel te dure bibliotheek in Horst zou worden gebouwd. Hierdoor was er uiteindelijk geen geld meer voor de bibliotheken in Grubbenvorst en Sevenum. Afgelopen jaren is er enorm veel geld verspild en met een nieuwe dure verhuizing gaat het gewoon door.”

SP fractievoorzitter Thijs Coppus: “Het  college van CDA, PvdA en Essentie maakt totaal andere keuzes dan de SP. Juist de zaken waarvoor mensen op de SP hebben gestemd staan niet in het coalitieprogramma. Komende jaren kunnen ze pittige oppositie van de SP verwachten.”

U bent hier