h

De Berkel mot blîeve

31 mei 2014

De Berkel mot blîeve

Er loopt al enige tijd een onderzoek naar de toekomst van zwembad De Berkel in Horst. Samen met gemeenten Venlo en Peel en Maas heeft Horst aan de Maas besloten om een gezamenlijk onderzoek in te stellen naar de haalbaarheid van een regionaal zwembad.

Na het afhaken van Peel en Maas was de afspraak dat dit onderzoek zou stoppen. Toch zetten Horst aan de Maas en Venlo het onderzoek door. In het coalitieakkoord van CDA, Essentie en PvdA staat het volgende over het onderzoek naar het zwembad: “Leidend is het goed bedienen van alle verenigingen en doelgroepen. Bij de afweging zijn financiële haalbaarheid, de bereikbaarheid, de locatiekeuze en het draagvlak binnen onze gemeente belangrijke voorwaarden.”  Volgens Thijs Lenssen, raadslid voor de SP, gaat de partij ervan uit dat al deze voorwaarden ongeveer even sterk meetellen bij de afweging en dat er gedurende het onderzoek geen extra voorwaarden bijkomen.

Een mogelijke locatie voor een nieuw bad is het Floriadeterrein. Een dergelijke locatie zou voor de meeste inwoners van onze gemeente een flinke omreis betekenen. Thijs Lenssen: “Afgaande op de afwijzende reacties van veel inwoners in onze gemeente op de mogelijke verhuizing van het zwembad, kan er maar een conclusie worden getrokken: het zwembad blijft in Horst”.

Het enige argument om het toch te verplaatsen zou kunnen zijn dat de financiële haalbaarheid belangrijker is dan de andere argumenten, zowel afzonderlijk, maar ook belangrijker dan alle andere genoemde argumenten samen. Voor de SP is de conclusie volgens Thijs Lenssen duidelijk: “Horst aan de Maas dient te stoppen met het onderzoek, richt zijn tijd, geld en energie op het huidige zwembad en zorgt ervoor dat dit betaalbaar is en blijft”.

U bent hier