h

SP klaar voor collegedeelname

26 maart 2014

SP klaar voor collegedeelname

Vorige week behaalde de SP een geweldige verkiezingsoverwinning. Met een kwart van de stemmen behaalde de SP zeven zetels. Het beste resultaat in Horst aan de Maas ooit. Thijs Coppus, namens de SP Horst aan de Maas: "Ik wil alle SP- stemmers enorm bedanken voor hun stem".

De overwinning van de SP is een duidelijk signaal van de kiezers in Horst aan de Maas. Mensen kozen voor de menselijke maat. Voor voorzieningen in de dorpen boven prestigeprojecten. De kiezers gaven aan dat het tijd is voor de SP in het college.

Komende tijd vinden de onderhandelingen voor een nieuw college plaats. Over die onderhandelingen zegt Thijs Coppus: "Nu de SP heeft gewonnen en het verschil met het CDA nog maar twee zetels is, ga ik er vanuit dat de SP ook een serieuze kans krijgt om mee te praten".

Coppus vervolgt: "Natuurlijk zijn er verschillen tussen CDA en SP. Maar er zijn ook zeker overeenkomsten. En de SP wil beginnen bij de overeenkomsten. Want zowel CDA als SP willen sterke verenigingen, behoud van goede zorg voor onze ouderen, leefbare dorpen met voldoende voorzieningen, betaalbare woningen in de hele gemeente en een eerlijke kans voor de honderden kleine ondernemers in Horst aan de Maas".

De SP gaat optimistisch de onderhandelingen in. Dat blijkt uit de woorden van de SP-voorman: "Ik ben er van overtuigd dat wanneer de wil er bij alle partijen is, we er uit kunnen komen".

U bent hier