h

Spectaculaire presentatie verkiezingsprogramma SP

1 februari 2014

Spectaculaire presentatie verkiezingsprogramma SP

Vrijdag 31 januari presenteerde de SP Horst aan de Maas haar verkiezingsprogramma. Op spectaculaire wijze. Samen met lijsttrekker Thijs Coppus werden 96 plannen die de SP heeft om Horst aan de Maas socialer te maken, tegen de muren van het gemeentehuis geplakt.

Op lange stroken papier – die vastgemaakt waren aan de muren van het gemeentehuis - werd plan voor plan bevestigd. Plannen voor goede zorg, een solidaire samenleving, voor leefbare dorpen, voor een veilige gemeente en plannen die ruimte geven aan zowel de boeren als de natuur. En bij al die plannen geldt: Eerst de mensen, dan het geld!

Voorzichtig omgaan met gemeenschapsgeld

Thijs Coppus, de lijsttrekker van de SP bij de komende verkiezingen van de gemeenteraad van Horst aan de Maas schrijft in het voorwoord van het programma: “In tijden dat het goed gaat moet worden gespaard voor als het slechter gaat. Voorgaande colleges hebben dit niet gedaan, waardoor we nu worden geconfronteerd met een gemeentekas die langzaam leeg raakt, een veel te dure bibliotheek en de financiële puinhopen van de Floriade. Dezelfde politici van CDA, PvdA en Essentie (als opvolger van de VVD) die er voor kozen om de Floriade naar de regio Venlo te halen en de directie vrij spel te geven, geven nu niet thuis als er verantwoordelijkheid voor het miljoenenverlies moet worden afgelegd. En dezelfde politici die wisten dat het beheer van de nieuwe bibliotheek van Horst op den duur onbetaalbaar zou zijn, zeggen nu met droge ogen dat deze bibliotheek maar weer moet verhuizen en dat er geen geld meer is voor de bibliotheken in Grubbenvorst en Sevenum en ook niet voor het zwembad in Horst”.

Eerst de mensen, dan het geld

Thijs Coppus licht nader toe: “De SP heeft de afgelopen jaren laten zien dat zij verantwoord om wil én kan gaan met het geld van de inwoners van Horst aan de Maas. En misschien zijn die keuzes wat minder

spectaculair dan de keuzes van andere partijen, maar wij vinden goede bibliotheken in de dorpen belangrijker dan een enorme bibliotheek met parkeergarage in Horst. En ja, zwembad "De Berkel" is vast minder sexy dan een groot nieuw zwembad op het Floriade-terrein. Toch vindt de SP de goede bereikbaarheid van een zwembad in Horst belangrijker dan een nieuw zwembad in Venlo. De Floriade zal de regio Venlo best op de kaart hebben gezet, maar de SP steekt de miljoenen - die de Floriade onze gemeente inmiddels heeft gekost - liever in goede zorg voor onze ouderen, gehandicapten en kwetsbare kinderen”.

Samen met de mensen werk maken van Horst aan de Maas

Tot slot stelt Thijs Coppus: “Het verhaal van de SP is geen groots verhaal over megaprojecten, grote gebouwen en stoere wethouders die hun persoonlijke dromen realiseren. De SP kiest in de eerste plaats voor de mensen, voor goede voorzieningen in de dorpen, voor goede zorg en voor het verantwoord besteden van gemeenschapsgeld. De SP wil actief zijn onder de mensen en niet alleen rond de verkiezingen op straat staan. Bij de komende verkiezingen vragen wij uw vertrouwen om werk te maken van Horst aan de Maas. Niet alleen vanuit het gemeentehuis, maar samen met u en ook met de andere inwoners van onze gemeente”.

U bent hier