h

SP: eerst de mensen, dan het geld

7 februari 2014

SP: eerst de mensen, dan het geld

De afgelopen jaren heeft de gemeente op vele fronten een stap terug gedaan. Zorg is geen recht meer dus mogen familieleden bijspringen en er wordt steeds vaker gesproken over privatisering van voorzieningen zoals sportvelden. Te vaak doen politieke partijen alsof de overheid een lastpost is, waar je maar zo min mogelijk mee te maken kunt hebben. De SP vindt dit onzin, wanneer de overheid mensen tot last is, dan ligt dit aan de partijen die het voor het zeggen hebben. En het is natuurlijk veelzeggend dat de mensen die het de afgelopen jaren voor het zeggen hebben gehad, vinden dat het het beste voor de burgers is als ze zo min mogelijk met hen te maken hebben.

De SP vindt dat een sterke gemeente belangrijk is. Een sterke gemeente betekent dat we met zijn allen zeggenschap blijven behouden over voorzieningen zoals sportvelden, gemeenschapshuizen en de zorg voor ouderen, gehandicapten en kwetsbare kinderen. Een sterke gemeente kan er voor zorgen dat waardevolle landschappen worden beschermt, boerengezinnen een eerlijke boterham kunnen verdienen en het buitengebied aantrekkelijk blijft voor toeristen.  Als het aan de SP ligt dan wordt de gemeente een bondgenoot en niet de lastpak die politici van de coalitiepartijen er naar eigen zeggen van hebben gemaakt.

De SP wil de koek eerlijk verdelen door de rekening te leggen waar hij thuis hoort. Dit betekent geen Floriade naheffing van dik 1 miljoen euro, minder geld voor ingewikkelde samenwerkingsverbanden in de regio Venlo, minder geld voor de raadsleden en minder wethouders. Hiermee wordt alleen al de komende vijf jaar bijna 3 miljoen euro bespaard. Dit geld wil de SP investeren in zorg, bibliotheken en voorzieningen in de dorpen.

U bent hier