h

SP Horst komt met voorstel voor stoppen onderzoek regionaal zwembad

8 november 2013

SP Horst komt met voorstel voor stoppen onderzoek regionaal zwembad

De SP in de gemeenteraad van Horst aan de Maas zal tijdens de raadsvergadering van 19 november, voorstellen om te stoppen met het onderzoek naar een nieuw regionaal zwembad. Directe aanleiding is het afhaken van de gemeente Peel en Maas bij de plannen voor een nieuw zwembad. Daarnaast is er groot verzet onder de bevolking van Horst aan de Maas tegen de sluiting van zwembad de Berkel.

“Toen voor het eerst werd gesproken over een nieuw regionaal zwembad, zeiden de gemeentebesturen van Venlo, Peel en Maas en Horst aan de Maas dat een zwembad voor de drie gemeenten een voorwaarde was voor het plan. Nu Peel en Maas afhaakt, is deze voorwaarde weggevallen. Wij begrijpen dan ook niet waarom Venlo en Horst aan de Maas alsnog  doorzetten.” Aldus SP raadslid Thijs Coppus. De SP heeft inmiddels bijna 1000 handtekeningen voor behoud van zwembad de Berkel opgehaald. Thijs Coppus: “Mensen zijn verontwaardigd over de plannen en men wil dat het Horster zwembad open blijft. Daarom dient de SP op 19 november een motie in om te stoppen met het onderzoek naar een regionaal zwembad en om de Berkel te behouden.”

U bent hier