h

SP Jongeren bezetten parkeerplaats Wonen Limburg

6 oktober 2013

SP Jongeren bezetten parkeerplaats Wonen Limburg

Jongeren van de SP hebben vrijdag 4 oktober symbolisch een parkeerplaats voor het gebouw van Wonen Limburg in Horst bezet. Ze doen dit om aandacht te vragen voor het grote tekort aan betaalbare huurwoningen in Horst aan de Maas. “Het enige dat jongeren in Horst aan de Maas snel kunnen huren is een garagebox of een parkeerplaats. Vandaar dat we vrijdag met caravan op de parkeerplaats bij Wonen Limburg zijn gaan staan.” Aldus Bart Cox van de SP.

Naast de bezettingsactie hebben de jongeren van de SP een gesprek gevoerd met vertegenwoordigers van Wonen Limburg. Bart Cox: “Inmiddels is de hele politiek in Horst aan de Maas het met de SP eens dat er een tekort is aan betaalbare woningen voor jongeren. Hier moet iets aan gebeuren. Wij vragen de woningcorporatie om de eerste stap te zetten en te stoppen met het verkopen van huurwoningen.”

In het gesprek van Rood met Wonen Limburg hebben beide kanten hun verhaal vertelt. De directie van Wonen Limburg gaf aan zich nu al in te zetten voor meer betaalbare huurwoningen, maar dat veel ingeschreven jongeren simpelweg niet reageren op beschikbare woningen. Op de eis van Rood – stoppen met het verkopen van woningen - kon Wonen Limburg geen toezegging doen. Er zullen dus meer acties volgen, stelt Bart Cox.

U bent hier