h

SP Horst aan de Maas: “Bouw meer betaalbare woningen”

4 april 2013

SP Horst aan de Maas: “Bouw meer betaalbare woningen”

Wonen Horst is van plan om een aantal woningen aan de Gebroeders van Doornelaan in Horst af te breken. De SP is in gesprek met de bewoners van de woningen om van hen te horen wat zij van de plannen vinden en om te zoeken naar mogelijke alternatieven.
Gebr. van Doornelaan

“In Horst aan de Maas zijn enorm veel mensen op zoek naar een betaalbare woning. Het is geen uitzondering als 200 mensen reageren op een woning in Horst. Het is daarom vreemd dat ondanks het grote aantal woningzoekenden huizen worden afgebroken.” Aldus SP raadslid Thijs Coppus.

Op dinsdag 9 april zal de SP tijdens de raadsvergadering aandacht vragen voor de sloop van de woningen aan de Gebroeders van Doornelaan. Daarnaast wil de SP weten of er nog meer woningen op de nominatie staan om gesloopt te worden. Thijs Coppus: “Als het aan de SP ligt is het simpel: zolang er honderden mensen op zoek zijn naar een betaalbare huurwoning worden huizen niet gesloopt, maar gerenoveerd en worden er meer huurwoningen gebouwd. Het is prima dat Oost-Europese werknemers een huurwoning krijgen toegewezen, maar dit mag niet ten koste gaan van mensen uit Horst aan de Maas die ook op zoek naar een woning zijn.”

U bent hier