h

Succesvolle nieuwjaarsactie SP Horst aan de Maas

5 januari 2013

Succesvolle nieuwjaarsactie SP Horst aan de Maas

De eerste zaterdag van het nieuwe jaar - van 11.00 uur tot 13.00 uur - staan de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas weer in het centrum van Horst, om de voorbijgangers de beste wensen voor het nieuwe jaar over te brengen. Inmiddels is deze nieuwjaarsactie van de SP een traditie in Horst aan de Maas. En het winkelende publiek laat ook deze keer weer haar waardering blijken.

Sommige verraste voorbijgangers vragen of er weer verkiezingen in aantocht zijn. Bij de mededeling dat de SP ook buiten de verkiezingen naar de mensen toe gaat - deze keer om de mensen een hart onder de riem te steken in verband met de dreigende regeringsplannen, andere keren om samen met mensen belangrijke zaken op te pakken, zoals bijvoorbeeld voor het behoud van de Wmo-voorzieningen, het aan de kaak stellen van het wanbeleid rondom de Floriade of het behoud van werkgelegenheid voor mensen die aangewezen zijn op de WSW - blijkt hoe zeer mensen daar prijs op stellen.

Het winkelende publiek kreeg naast de beste wensen voor het nieuwe jaar ook een heerlijke wafel aangeboden. En ook dat werd erg op prijs gesteld. Felix van Haren, een van de actieve leden: “Het is elke keer weer een genot om in het centrum te staan en de mensen een gezond en gelukkig nieuwjaar toe te wensen. De hartelijkheid die je terugkrijgt van de mensen geeft enorm veel energie.” Het is ook een moment dat je op een ongedwongen manier met mensen in gesprek kunt over wat hen bezig houdt. Dat varieerde dit keer van het koude kabinetsbeleid met alle bezuinigingen op de sociale sector tot en met de kritiek op het feit dat de burgers meer moeten gaan betalen voor het afvalsysteem in Horst aan de Maas, terwijl ze het afgelopen jaar juist zo goed hun best gedaan hebben om het afval goed te scheiden.

U bent hier