h

Ludieke actie SP met betrekking tot afvalbeleid Horst aan de Maas

1 oktober 2012

Ludieke actie SP met betrekking tot afvalbeleid Horst aan de Maas

Bart Cox in actie

De SP afdeling Horst aan de Maas voert bij de gemeenteraadsvergadering van 9 oktober 2012 een ludieke actie uit met betrekking tot het afvalbeleid van de gemeente. De actie is een initiatief van Bart Cox, actief lid van Rood, de jongerenorganisatie van de SP. Bart Cox zal voorafgaand aan de gemeenteraadsvergadering gebruik maken van het spreekrecht om de actie nader toe te lichten.

Foto: Bart Cox informeert voorbijgangers op het Lambertusplein in Horst over de standpunten van de SP

Aan Bart Cox de vraag: Waarom deze actie? Zijn antwoord: “Op 1 januari 2012 vond de invoering plaats van een nieuw afvalbeleid in Horst aan de Maas. Dat is volgens mij een stap in de goede richting. Het scheiden van afval is erg belangrijk! Veel mensen waren erg sceptisch. Waar moest nu welk afval in en waar laat je überhaupt al die nieuwe afvalbakken in en om het huis? Uiteindelijk is gebleken dat het allemaal wel lukt. De burgers van Horst aan de Maas scheiden hun afval. Dat is volgens mij belangrijk, want samen kunnen we onze aarde schoonhouden!”

Vraag: “Wat was de directe aanleiding voor de actie?” Bart Cox gaat door. “Toen ik in het gemeentehuis was voor een vergadering, zag ik daar een prullenbak voor alle soorten afval. Al het afval wordt gezellig in één bak gegooid”. Sarcastisch gaat Bart verder: “ Dus vanaf die dag verheugde ik me telkens weer op die vergaderingen, dat kleine euforische moment dat ik al het afval in een bak mag gooien. Niet hoeven nadenken wat waar in moet, nee gewoon zonder nadenken alles in een bak gooien” . Serieuzer: “Dit deugt natuurlijk niet! Als de gemeente Horst aan de Maas het goede idee krijgt om afval nog beter te scheiden en dit de burgers oplegt, dan zouden ze zich daar zelf eigenlijk ook aan moeten houden. Want zoals het bekende gezegde luidt: Een goed voorbeeld doet volgen!”.

De actie van Bart tijdens de raadsvergadering van 9 oktober zal zich dan ook met name richten op het feit dat de gemeente in haar “eigen” huis geen gevolg geeft aan het afvalbeleid.

U bent hier