h

Thijs Coppus ( Horst) kandidaat Tweede Kamer

6 juni 2012

Thijs Coppus ( Horst) kandidaat Tweede Kamer

Thijs Coppus – momenteel fractievoorzitter van de SP in Provinciale Staten van Limburg – staat op de voorlopige kandidatenlijst van de SP voor de verkiezingen voor de Tweede Kamer.
Op 30 juni wordt – op het verkiezingscongres van de SP – de definitieve kandidatenlijst vastgesteld.

Thijs Coppus is 30 jaar en zo'n 14 jaar actief lid van de SP. In 2003 is hij aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) afgestudeerd aan de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH). In deze opleiding staat het werken met mensen centraal. Hij vindt dit erg belangrijk en dat dit in de politiek ook het geval moet zijn. Inmiddels is Thijs Coppus werkzaam als scholingsmedewerker bij de SP.

Naar de mening van Thijs is de politiek van de mensen. Politici mogen hun functie uitoefenen omdat ze zijn gekozen door de burgers. Een nauwe samenwerking met de burgers is volgens hem een belangrijke voorwaarde om een goede volksvertegenwoordiger te zijn. De kracht van de SP is dat we veel ideeën hebben over de wereld waarin we leven. We zijn daarom graag bereid om met nieuwe initiatieven te komen. We hebben de afgelopen tijd gemerkt dat de andere politieke partijen ook steeds meer achter onze ideeën staan. Erg positief dus.

U bent hier