h

Jan de Wit in Horst

31 mei 2012

Jan de Wit in Horst

Afgelopen vrijdag was SP Kamerlid Jan de Wit te gast in Horst. Jan de Wit is sinds 1998 Kamerlid voor de SP en was voorzitter van de parlementaire enquêtecommissie die onderzoek deed naar de oorzaken van de financiële crisis.

Jan de Wit

Voor de pauze ging de Wit – naast opmerkingen over de kredietcrisis - in op de politieke situatie in Nederland en de plannen van de Kunduz-coalitie. Om 12 miljard euro extra te kunnen bezuinigingen worden een aantal slechte plannen er door gedrukt die vooral negatieve gevolgen hebben voor de laagste en de modale inkomens. Forenzen worden extra belast met een treintax en mensen die in het ziekenhuis belanden moeten voortaan 7,50 per dag gaan betalen. “De SP doet hier niet aan mee en kiest er voor om op een sociale manier uit de crisis te komen.” Aldus Jan de Wit.

Komende Kamerverkiezingen zijn enorm belangrijk voor Nederland. “Het is of Rutte of Roemer, liberaal of sociaal, ieder voor zichzelf of eerlijk delen.” De SP is er klaar voor om mee te regeren, daarom is het belangrijk dat de SP de grootste partij wordt en het initiatief voor de onderhandelingen kan nemen”.

Na de pauze was er ruimte voor vragen en discussie. Er waren veel vragen over de plannen van de Kunduzcoalitie en Europa. Mensen maken zich zorgen over hun baan, hun huis en de opleiding voor hun kinderen. Jan de Wit: “Juist nu is het belangrijk om voor de SP te kiezen. Samen staan we sterk en samen kunnen we knokken voor een beter Nederland.”

U bent hier