h

Alle voorradige werkhandschoenen voorzien van namen!

7 november 2011

Alle voorradige werkhandschoenen voorzien van namen!

Zaterdag 5 november voerde de SP-afdeling Horst aan de Maas in Horst-centrum actie tegen de bezuinigingen. De actie was een daverend succes. Er werden handtekeningen opgehaald als protest tegen de bezuinigingen op de sociale werkplaats én daarnaast gingen de raadsleden van de SP in gesprek met de inwoners van de gemeente over de komende begroting. Wie wilde en durfde mocht zijn/haar zegje doen voor de camera.SP caravan met handschoenen

Handschoenen
De SP-afdeling Horst aan de Maas voert al enige tijd actie tegen de bezuinigingsplannen van de regering op de sociale werkvoorziening. Bij de NLW-bedrijven zijn al veel handtekeningen opgehaald. Zaterdag 5 november kreeg het winkelende publiek in Horst de kans om een handtekening te zetten op een van de handschoenen die aan het einde van het jaar een “keten van solidariteit” zullen gaan vormen. Binnen 1,5 uur waren al deze handschoenen ondertekend en komt het totaal op 750. Mensen reageerden zeer enthousiast op deze actie: “Het is schandalig dat daar op bezuinigd wordt. Iedereen heeft recht op werk en er zijn nou eenmaal mensen die ondersteuning nodig hebben. Je moet ze niet in een isolement stoppen.”

Begroting
Ook de actie om de mensen in de straat de kans te geven om in te spreken over de begroting voor 2012 kreeg veel positieve bijval. Niet iedereen durfde ook daadwerkelijk voor de camera plaats te nemen, maar het idee werd zeer gewaardeerd.
Hier kunt u het filmpje “De Straat in de Raad” bekijken dat op 8 november – tijdens de Algemene Beschouwingen in de gemeenteraad – is vertoond aan de raadsleden.

U bent hier