h

SP zet vraagtekens bij uitspraken wethouder over peuterspeelzalen

16 oktober 2011

SP zet vraagtekens bij uitspraken wethouder over peuterspeelzalen

De SP heeft vragen gesteld aan wethouder van Rensch over de uitspraken die hij heeft gedaan in Hallo Horst aan de Maas over peuterspeelzalen. De wethouder zegt in het artikel van 28 september jl. dat het in de toekomst niet vanzelfsprekend is dat elk dorp in Horst aan de Maas een eigen peuterspeelzaal heeft. De SP wil weten of de wethouder zich realiseert wat dat voor gevolgen heeft.

Peuterspeelzalen hebben een belangrijke signalerende functie. Voor- en Vroegschoolse Educatie (VVE) helpen peuters zich te ontwikkelen en bereiden hen al voor op de basisschool. Tegelijkertijd helpt het peuters met een ontwikkelings- of taalachterstand. Op het moment dat niet elk dorp een eigen peuterspeelzaal heeft, zal de afstand voor deze peuters letterlijk en figuurlijk toenemen. Er is een risico dat juist peuters met een achterstand in dat geval geen gebruik kunnen maken van de peuterspeelzaal.

De SP vindt het belangrijk dat deze peuters deel kunnen (blijven) nemen aan Voor- en Vroegschoolse Educatie en pleit dan ook voor het behoud van peuterspeelzalen in alle dorpen van Horst aan de Maas.

U bent hier