h

Nog meer handtekeningen in kader “Ketting van Solidariteit”

20 september 2011

Nog meer handtekeningen in kader “Ketting van Solidariteit”

Op Prinsjesdag, de dag waarop de VVD/CDA/PVV-regering officieel bekend maakte dat zij onder andere wil bezuinigingen op de Sociale Werkvoorziening (WSW), stonden leden van de SP-afdeling Horst aan de Maas samen met leden van de OR van NLW-bedrijven in Panningen aan de poort om de werknemers een handtekening te vragen tegen de bezuinigingsplannen van de regering. Dat slaagde ruimschoots. Maar liefst 258 handschoenen werden getekend. Gevoegd bij het aantal handschoenen die vorige week in Venray getekend werden (ruim driehonderd) kunnen dus ruim 550 handschoenen toegevoegd worden aan de ketting van solidariteit.

Met de actie werden de werknemers van NLW-bedrijven in Panningen – net als een week eerder in Venray en Horst - in de gelegenheid gesteld zich te verzetten tegen de plannen van de regering om te bezuinigen op de Sociale Werkvoorziening. Vorig jaar al werden die plannen aangekondigd. Met groot verzet als gevolg. Maar de plannen zijn helaas nog niet van tafel. Reden om actie te blijven voeren.

De actie maakt onderdeel uit van de landelijke actie “Ketting van solidariteit”. Met de werkhandschoenen waar een handtekening op staat, wordt een ketting gevormd, dwars door het land. De ketting gaat uiteindelijk richting Den Haag. Deze lange lijn van handschoenen wordt een lint van respect voor eerlijk loon en eerlijk werk, voor begeleiding en voor eerlijk delen in Nederland. De SP maakt met de handschoenen ook een vuist tegen de foute plannen, de bezuinigingen en dit kabinet. De ketting gaat de SP gebruiken tijdens een nog te plannen landelijke demonstratie later dit jaar.

U bent hier