h

Positivisme!

10 juli 2011

Positivisme!

Veel berichten zijn negatief getint. Ellende wordt ook veel meer uitgemeten dan de positieve gebeurtenissen. We zijn over het algemeen veel beter in klagen, dan het benoemen van de goede dingen. Maar als politieke partijen het over zichzelf hebben is het meestal een en al lof. Wat echter voor de een positief is, kan voor de ander negatief zijn.

Zo geeft de SP-fractie in de raadsvergaderingen haar mening over de ontwikkelingen, waarna enkele partijen deze fractie dan beschuldigen van negativisme. Bijvoorbeeld in de laatste vergadering waarin de jaarrekening van 2010 werd behandeld. Daarin werden kritische kanttekeningen gezet bij de keuzes die gemaakt zijn en de consequenties die dat heeft. Veel zaken die door partijen als positief worden ervaren, hebben in de ogen van de SP negatief uitgepakt. Zo is er de financiële kwetsbaarheid van de grootschalige agrarische sector. Een bericht via radio en/of krant, de ehec-bacterie, en er wordt een enorm drama aangericht. Tja, de gebeurtenis was erg negatief, dan kun je moeilijk gaan vertellen hoe goed het gaat in onze agrarische sector.
Gelukkig zijn er ook positieve zaken. Sinds enkele jaren is het de gewoonte om het zomerreces in te gaan met een barbecue. Dit jaar niet omdat de laatste vergadering een overvolle agenda heeft.
Een reden voor enkele gemeenteraadsleden het initiatief in eigen hand te nemen. Van elke fractie werd een lid benaderd en plannen werden gesmeed. Struikelblok voor de SP was de betaling van deze bijeenkomst. Na onderling overleg hebben alle fracties zich bereid verklaard deze barbecue uit eigen portemonnee te betalen:
compliment aan alle fracties van de gemeenteraad!

Klik hier voor de eerdere columns die op deze website geplaatst zijn.

Wilt u reageren op deze column? Dat kan:

U bent hier