h

Hof te Berkel vs. Bosdael

16 mei 2011

Hof te Berkel vs. Bosdael

Op de plek waar nu Elzenhorst, de Hoge Horst en woningen staan wordt binnenkort begonnen met de bouw van Hof te Berkel. Deze woonwijk is bedoeld voor ouderen, gehandicapten en gezinnen. De Zorggroep bouwt er groepswoningen en appartementen voor dementerende en zwaar gehandicapte ouderen.

De SP bezocht vorige week Bösdael, woon-zorgproject van de Zorggroep in Reuver. We waren onder de indruk van de combinatie van wonen, zorg en vrijetijdsbesteding. Er zijn appartementen, al dan niet voor zorgbehoevende ouderen, buurtkamers waar iedereen terecht kan voor bijvoorbeeld een potje bridge en een restaurant om gezellig te eten. Ook is er in de wijk Bösdael een brede school, waar basisonderwijs, kinderopvang en jeugdgezondheidszorg onder één dak zitten en een dierenweide waar de leerlingen van de basisschool de dieren helpen verzorgen. Een levendige wijk dus.

Daar zit volgens de SP het grote verschil met Horst. In Reuver zijn er factoren die de wijk levendig maken en houden. In Hof te Berkel komen alleen maar woningen. Hoe gaan in deze wijk de verbindingen gelegd worden die in Reuver als vanzelfsprekend zijn ontstaan?

“Hof te Berkel krijgt een levendig en dorps karakter”. De SP vraagt zich hardop af op welke manier de gemeente Horst aan de Maas, CRA Vastgoed en de Zorggroep dit denken te gaan realiseren.

U bent hier