h

Bevestiging beeld SP onderzoek naar winkeltijden

19 februari 2011

Bevestiging beeld SP onderzoek naar winkeltijden

Donderdag 17 februari was er een extra commissievergadering, een zogenaamde hoorzitting. Tijdens deze bijeenkomst werden inwoners en belanghebbenden in de gelegenheid gesteld om hun mening te geven over de concept-verordening Winkeltijden Horst aan de Maas. Bij eerdere bespreking van dit onderwerp werd de visie van het centrummanagement gemist. Deze lag nu op tafel evenals een open brief van de stichting tegen verruiming.

Helaas kwamen lang niet alle belanghebbenden opdagen. Of dit aan de voorpublicatie ligt, weten we niet zeker. De SP fractie was voorstander van het sturen van een persoonlijke uitnodiging omdat het om een belangrijk kader gaat waar binnenkort een besluit over wordt genomen.
Gelukkig waren er toch nog enkele tientallen (voornamelijk ondernemers) gekomen om hun zegje te doen of aan te horen wat anderen hiervan zeiden. Hieruit bleek dat de verdeeldheid uit eerder onderzoek door de SP bevestigd werd. De diverse standpunten die naar voren kwamen, geven de SP fractie voldoende voeding om de verordening verder te behandelen. Dinsdag 22 februari zullen in de volgende commissie ruimte nog verduidelijkende vragen gesteld gaan worden aan de wethouder. Zo’n commissievergadering is openbaar en daar krijgt de publieke tribune ook de gelegenheid zijn zegje te doen. Ondernemers die de vergadering van 17 februari hebben gemist, kunnen dus dinsdag 22 februari alsnog hun mening delen met de gemeenteraad. De SP nodigt hen allen hiertoe uit.

U bent hier