h

Werknemers NLW-bedrijven strijdbaar

20 november 2010

Werknemers NLW-bedrijven strijdbaar

De werknemers van NLW-bedrijven in Panningen zijn strijdbaar. Dat bleek vrijdagmorgen 19 november 2010, toen aan de poort handtekeningenkaarten uitgedeeld werden in het kader van de actie “Armoede werkt niet”.
De mensen spraken schande van de plannen van het nieuwe kabinet van CDA en VVD, gedoogd door de PVV, om banen bij de Sociale Werkvoorziening te schrappen.. Ook wil het rechtse kabinet mensen met een arbeidsbeperking fors in hun inkomen treffen. De SP wil daarom zoveel mogelijk handtekeningen ophalen om deze plannen tegen te houden.

’s Morgens om half acht kwamen de eerste werknemers op de fiets, brommer of in de auto aan bij NLW-bedrijven en de eersten die hen welkom heetten, waren de vrijwilligers van de SP Horst aan de Maas. Zij boden een handtekeningenkaart aan en gaven uitleg over de actie van de SP tegen de plannen van het kabinet om te bezuinigen op onder andere de Sociale Werkvoorziening en de Wajong. De werknemers van NLW-bedrijven in Panningen namen de handtekeningenkaarten graag aan en lieten blijken de actie van de SP erg op prijs te stellen.

Met de SP waren de mensen van mening dat de plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen direct van tafel moeten. “Dat er maar bezuinigd wordt op de koningin, die kan best 20% missen”, of “een straaljager minder helpt ons al uit de zorgen”, droegen de mensen alternatieven aan voor de asociale bezuinigingsplannen van de regering. Immers – zo begrepen de mensen heel goed - door de plannen van Rutte en consorten zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. “Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen”, stelde SP-er Linda Hogema, die mee hielp met het uitdelen van de handtekeningen kaarten. “De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede” legde Linda uit aan de mensen aan de poort van NLW-bedrijven. Die het helemaal met haar eens waren…

Wilt u ook dat de plannen niet doorgaan? Om deze plannen te voorkomen is verzet nodig. U kunt de petitie tekenen op:
www.armoedewerktniet.nl

U bent hier