h

SP aan de poort bij NLW

13 november 2010

SP aan de poort bij NLW

De SP staat aanstaande vrijdag vanaf half 8 ‘s ochtends aan de poort bij de NLW-bedrijven in Panningen. De sociale werkvoorziening zal als het aan het nieuwe kabinet ligt veel banen moeten inleveren. Ook zullen mensen met een arbeidsbeperking fors aan inkomen moeten inboeten. De SP wil daarom zoveel mogelijk handtekeningen ophalen om deze plannen tegen te houden.

De plannen van het nieuwe kabinet Rutte om mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW, WWB-uitkering) inkomen te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel. Hierdoor zullen tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking achter de geraniums en in de armoede belanden. Zij mogen niet de rekening van de crisis gaan betalen.

De SP wil juist goede opleidingen, goede begeleiding, echte banen en een fatsoenlijk inkomen voor mensen met een arbeidsbeperking. Dat wordt door het nieuwe kabinet te grabbel gegooid. Korting op het inkomen en schrappen van banen in de sociale werkvoorziening zal hen veroordelen tot een leven in armoede.

Om deze plannen te voorkomen is verzet nodig. U kunt de petitie ook tekenen op: www.armoedewerktniet.nl

Aan de poort van de NLW-bedrijven in Panningen en Venray roept de SP de werknemers op, om zaterdag 27 november in de Brabanthallen in Den Bosch mee te doen aan een manifestatie, waarbij de regering opgeroepen wordt haar afbraakplannen te schrappen. De SP organiseert bussen naar Den Bosch. Mensen kunnen zich vóór 22 november opgeven per email of bellen naar de SP Afdeling Horst aan de Maas (077-3985312). Kosten: 5 euro.

U bent hier