h

Veel belangstelling voor huren!

29 september 2010

Veel belangstelling voor huren!

"180 inschrijvingen voor de 21 huurappartementen van de Smidse", meldde een medewerkster van Wonen Horst zaterdag 25 september tijdens de ‘Kijk in de Wijk’-dag. SP-commissielid Louis Huys en SP-raadsleden Hendrik Hazeu en Frank Spreeuwenberg liepen namens de SP mee. Behalve De Smidse bezochten ze ook de Mussenbuurt, de Norbertusparochie en Sevenheym.

De SP plaatst al jaren kritische kanttekeningen bij het grote aantal koopappartementen dat is en wordt ontwikkeld in Horst. Toen het woongedeelte van het project Veemarktlocatie omgeturnd werd tot 21 huurappartementen in plaats van 15 koopappartementen kon de SP deze ontwikkeling wel steunen. De appartementen blijken supersnel verdeeld te zijn. Zowel ouderen als jongeren en ook starters kunnen terecht in dit complex.

“Het is goed om te merken dat de SP wederom de juiste analyses heeft. Helaas wordt dit pas duidelijk nadat de gemeente min of meer gedwongen werd de Veemarktlocatie zelf te ontwikkelen door afhaken van de projectontwikkelaar,” aldus Frank Spreeuwenberg. “Het belang van passende huurwoningen wordt in mijn ogen onderschat om jongeren te binden aan hun geboortedorp. De focus ligt vooral op kopen, maar dat is niet voor iedereen weggelegd.”

De typische SP-aanpak wordt steeds meer overgenomen, met goed resultaat. Niet Wonen Horst of de gemeente Horst aan de Maas organiseert iets, maar stimuleert en ondersteunt de actieve buurtbewoners in hun plannen om de leefbaarheid in hun buurt te verbeteren. “Dat is de manier die we als SP-ers altijd al promoten, niet voor, maar samen met! “

Tijdens de ‘Kijk in de Wijk’-dag werd ook tekst en uitleg gegeven door een medewerker van de Zorggroep over de plannen en vorderingen van de bouw van groepswoningen voor demente medemensen bij verzorgingshuis Sevenheym. Ook een onderwerp waar de SP zich in herkend door de kleinschaligheid en verbinding die gemaakt wordt met familie en buurt. SP-raadslid Frank Spreeuwenberg: “Enige zorgen maak ik me wel over de bezuinigingen die vanuit Den Haag steeds weer op de zorg neerdalen. Er wordt steeds meer beknibbeld op de vergoeding per zorgzwaartepakket, waardoor steeds meer vrijwilligers noodzakelijk zijn om ook nog aandacht aan deze mensen te kunnen besteden.”

U bent hier