h

Gemengde gevoelens herontwikkeling Pastoor Vullinghsplein Sevenum

19 augustus 2010

Gemengde gevoelens herontwikkeling Pastoor Vullinghsplein Sevenum

De SP-fractie in de gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft met gemengde gevoelens gekeken naar de presentatie enkele weken geleden in de Raadscommissie Ruimte over de plannen voor de herontwikkeling van het Pastoor Vullinghsplein in Sevenum.
Plan herontwikkeling Pastoor Vullinghsplein
De bedoeling is dat er in de kern van Sevenum een uitbreiding komt van modezaak Jansen-Noy. Deze uitbreiding is alleen mogelijk indien parkeerplaatsen, de basisschool en een speeltuin daarvoor wijken. De speeltuin kan verplaats worden in de wijk. De basisschool kan naar het gemeentehuis en ook is er in het voorliggende plan plaats voor zo'n 300 parkeerplaatsen. Tevens zullen er 17 appartementen boven de winkels komen. De SP fractie heeft niets tegen deze plannen, het ziet er netjes uit. Maar toch…

Jansen-Noy moet uitbreiden en daarvoor moet kennelijk heel veel wijken. Zou Jansen-Noy op een andere locatie buiten het centrum een grotere winkel openen, dan zou dit mogelijk grote gevolgen hebben voor de overige winkels in het centrum van Sevenum. Jansen-Noy trekt namelijk veel publiek uit de gehele regio. En juist daar zitten die gemengde gevoelens. Dat een winkelcentrum zo afhankelijk is van één winkelbedrijf.

Zevenenzeventig jaar al bestaat Jansen-Noy. En hopelijk komen hier nog zevenenzeventig jaar bij. Want wat als Jansen-Noy om wat voor reden ook, ooit stopt of toch verhuist? Dan hebben we met de aanstaande uitbreiding een pand van ongeveer 5000m2 leeg staan in Sevenum. En dat met de wetenschap dat het zelfs voor grotere winkelcentra zoals Horst of zelfs Venlo, moeilijk is om leegstand weg te werken. Doemdenken? Nee, met alles rekening houden. Het plan ziet er goed en mooi uit, daarom zal de SP-fractie ook akkoord gaan met dit plan. Maar…….. met gemengde gevoelens.

U bent hier