h

SP stelt vragen over gebruik van verkiezingsborden

28 juni 2010

SP stelt vragen over gebruik van verkiezingsborden

De SP-afdeling Horst aan de Maas heeft een aantal vragen gesteld per brief over het gebruik van lantaarnpaalborden en verkiezingsborden tijdens de recente verkiezingscampagne. Volgens de partij hebben niet alle partijen zich aan de regels gehouden, die in de vergunning stonden. "Of mag de ene partij een beetje meer dan de ander?", zo vraagt de SP zich af.

Voor het ophangen en plaatsen van lantaarnpaalborden dient een vergunning aangevraagd te worden. Deze is verleend, maar wat gelijk opviel - zo stelt Wilma Kurvers, voorzitter van de SP-afdeling Horst aan de Maas - was de korte termijn waarbinnen ze geplaatst mochten worden en weer dienden te worden verwijderd, namelijk slechts twee weken. Bij de vorige verkiezingscampagne was dat nog vier weken. Daags na de verkiezingen moesten de borden weer verwijderd zijn. Dit vormde aanleiding voor een vraag aan het college. Zeker ook gezien het feit dat borden van het CDA en TON nog tot zeker 22 juni her en der in de gemeente hebben gestaan.

Een tweede punt is het gebruik van de gemeentelijke verkiezingsborden door derden, organisatoren van festivals en/of concerten. De SP vindt dat de verschillende politieke partijen over het algemeen hun posters netjes hebben geplakt. Maar het kwam geregeld voor dat er affiches van concerten en dergelijke overheen werden geplakt. Dit was bij de vorige campagne ook al aanleiding voor de SP om contact op te nemen met de gemeente. De vraag is wederom gesteld wat de gemeente kan en wil doen om dit tegen te gaan.

U bent hier