h

De SP is het beste alternatief

7 maart 2010

De SP is het beste alternatief

In november vorig jaar in Horst aan de Maas en afgelopen woensdag in de rest van het land heeft de SP flink campagne gevoerd voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Horst aan de Maas scoorde de SP goed (vijf zetels!), maar helaas was de uitslag landelijk niet wat er van verwacht werd. In sommige plaatsen hadden we wel winst, maar op andere plaatsen vielen de uitslagen wat tegen. Op zich kun je hier negatief tegen aan kijken, maar de SP kiest er juist voor om nu extra te gaan knokken om het vertrouwen van mensen in de politiek en de mensen die niet meer op de SP gestemd hebben terug te winnen.

De SP zal nog duidelijker moeten maken dat er een alternatief is voor de huidige politieke situatie. De SP is een partij met een visie, om Nederland socialer en menselijker te maken. Dit met een duidelijke boodschap, want in juni kan de kiezer met één stem op de SP vier zaken bereiken: De SP groot maken, de PvdA links houden, de PVV naar huis sturen en het vijfde kabinet Balkenende onmogelijk maken.

De gemeenteraadsverkiezingen zijn anders dan de landelijke verkiezingen, want het gaat om plaatsgebonden onderwerpen. Verder zijn er veel plaatselijke partijen die juist door het wantrouwen van de kiezer in de grote politieke partijen winst kunnen maken op dit niveau. De verkiezingen in juni zullen zeker anders zijn, want dan gaat het om grote landelijke items. De AOW leeftijd moet 65 blijven. We gaan niet bezuinigen op onderwijs of de zorg. De SP is een partij waar je ook na de verkiezingen nog wat aan hebt en een partij die al jarenlang bewezen heeft betrouwbaar te zijn. Al deze punten zullen aan bod komen en de SP heeft in de persoon van Emile Roemer een fractievoorzitter gevonden die duidelijkheid kan geven in de SP standpunten. Hij was jarenlang raadslid en later wethouder in Boxmeer. De afgelopen jaren heeft hij in de Tweede Kamer een goede reputatie opgebouwd. Ondanks zijn drukke werkzaamheden bleef Emile benaderbaar. Vorig jaar was hij nog in Melderslo waar hij de ledenvergadering van de SP Horst aan de Maas toesprak tijdens het vaststellen van ons eigen plaatselijke verkiezingsprogramma.

De opdracht zal worden om meer mensen naar de stembus te laten komen, want de opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen was dramatisch. Iedereen moet gaan stemmen, want hierdoor kan er een ommekeer komen in de gevestigde politiek. ‘Het blijft toch allemaal hetzelfde’ mag niet meer gelden, want juist door je stem uit te brengen, laat je zien dat er iets moet gebeuren. Namelijk werken aan een socialer Nederland met de mens centraal.

U bent hier