h

SP wil duidelijkheid over Ruimte voor Ruimte

21 februari 2010

SP wil duidelijkheid over Ruimte voor Ruimte

De SP in Provinciale Staten wil duidelijkheid van het provinciebestuur over de manier waarop Horst aan de Maas uitvoering heeft gegeven aan de Ruimte voor Ruimte regeling.
Ruimte voor ruimte
In Horst aan de Maas is onduidelijkheid ontstaan over de uitvoering van Ruimte voor Ruimte. Een inwoner van de gemeente die in het kader van Ruimte voor Ruimte een woning heeft gebouwd, hoeft van de rechter geen bijdrage van 90.000 euro voor de stallensloop te betalen.

Volgens Leon Litjens, wethouder van Horst aan de Maas en de verantwoordelijk ambtenaar van de provincie, gaat het hier om een unieke situatie en hoeven de overige deelnemers niet te verwachten dat ze hun geld terug krijgen. De SP heeft hier sterke twijfels over. De afgelopen weken heeft de SP met een aantal betrokkenen gesproken. Op basis van deze gesprekken constateert de SP dat mogelijk meer mensen die een woning op eigen grond hebben gebouwd, hun geld terug kunnen krijgen.

De SP wil van het provinciebestuur weten waarom Horst aan de Maas een eigen draai aan de regeling kon geven, of de provincie op de hoogte was van de consequenties hiervan en of de uitspraak van de rechter gevolgen heeft voor de gehele Ruimte voor Ruimte regeling.

Zie hier eerdere berichtgeving over de "Ruimte-voor-ruimte-regeling" op deze site en hier het artikel in Dagblad de Limburger over dit onderwerp.

U bent hier