h

SP-ers Horst aan de Maas op 16de congres in Rotterdam

2 februari 2010

SP-ers Horst aan de Maas op 16de congres in Rotterdam

Zaterdag 30 januari hebben drie leden van de afdeling Horst aan de Maas het congres van de SP bezocht in het nieuwe Luxor te Rotterdam.
De afgevaardigden van de SP Horst aan de Maas (vlnr Frank Spreeuwenberg, Linda Hogema en Anthony van Baal)
Op dit congres werd gesproken over de toestand van de SP, het nieuwe partijbestuur werd gekozen en tot slot werd de aftrap gemaakt van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen die in bijna heel Nederland op 3 maart plaatsvinden.

Op drie maart vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats in (vrijwel heel) Nederland. Horst aan de Maas heeft - in verband met de fusie met Sevenum en een deel van Meerlo/Wanssum - die verkiezingen in november 2009 al gehad. Met een prima resultaat. Handhaving van de vijf zetels, terwijl we voorheen in 6 van de 16 kernen nog nooit hebben meegedaan.

Landelijk gaat de SP in meer dan 100 gemeenten meedoen. Vol vertrouwen ziet ook de rest van de afdelingen de gemeenteraadsverkiezingen tegemoet. Ondanks de daling in de virtuele peilingen op landelijk niveau. De kracht van de SP zit hem juist in de basis, de buurt, de wijk, het dorp en de stad, aldus Agnes Kant in haar slotspeech. Deze eindigde overigens in een ovationeel applaus, waar zelfs Agnes zichtbaar van onder de indruk was. Een betere steunbetuiging richting Agnes en de landelijke SP is niet denkbaar. Zo’n applaus zegt meer dan vele woorden die deze dag uitgewisseld zijn.

De verkiezingen rondom het nieuwe partijbestuur bevatten geen verrassingen en alle kandidaten behaalden ruim genoeg stemmen om gekozen te worden. En ook tijdens de bespreking van de congresstukken kwamen geen onverwachte zaken naar voren. Er werd kritisch in de spiegel gekeken. Hoe hebben we het gedaan, wat kan beter en wat moeten we vasthouden.

Zo’n congres eindigen met de aftrap van de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen geeft een hoop energie om er volop tegenaan te gaan. Voor een betere en dus socialere toekomst in Nederland, in Limburg en ook in Horst aan de Maas.

Impressies van het congres zijn te zien op bijgaand filmpje:

De verslaglegging in Dagblad de Limburger is hier te lezen.

Jan Marijnissen kwam aan het woord in Met het Oog op Morgen van de NOS dat hier te beluisteren is:

En lees hier de toespraak van Agnes Kant op het congres.

U bent hier