h

SP-raadskandidaat Ron Janssen uit Sevenum: de mens centraal!

8 november 2009

SP-raadskandidaat Ron Janssen uit Sevenum: de mens centraal!

Ron Janssen - kandidaat voor de gemeenteraad van Horst aan de Maas, nummer 7 op de verkiezingslijst van de SP en actief lid van de Stichting Groengroep Sevenum - pleit er komende week in het Sevenumse weekblad 't Klökske voor de gelegenheid te baat te nemen na te denken over waarom en op welke partij mensen gaan stemmen. Daarbij houdt hij een pleidooi voor behoud van de natuur en het nog overgebleven open cultuurlanschap en wijst hij op de verdiensten van de SP op dit punt.

Blijft het zo? Of wordt het zo?

Door middel van een fotovergelijking laat hij zien hoe het buitengebied van Sevenum de laatste jaren veranderd is en - als we niet opletten - verder verandert.

Hij stelt dat in de huidige tijd economische macht vaak de boventoon voert: steeds meer willen, steeds groter. "Willen we vanuit Horst en Sevenum over de daken naar Venlo kunnen lopen?", zo vraagt Janssen zich af, "Of willen we een aantrekkelijk en open agrarisch cultuurlandschap?"

Janssen staat - met de SP - voor het laatste. "Ontwikkelingen met respect voor de omgeving en gezien vanuit de eigen bewoners en menselijke waarden. Het gaat er om dat bewoners tevreden en gelukkig zijn, waarbij niet alleen de economische belangen zaligmakend zijn", zo bepleit Ron Janssen.

Net als de SP staat Ron voor "gezamenlijk actief vanuit de menselijke gedachte en gericht op gelukkig zijn en een leefbare, groene en sociale omgeving". Voor Ron Janssen alle reden om de mensen te laten weten dat het wellicht iets is om in de race naar de verkiezingen even op de rem te trappen en na te denken over waar het nu eigenlijk om gaat. Hij besluit zijn artikel in 't Klökske met diens advies: "Laat 18 november je stem horen en draag hier je steentje aan bij!"

U bent hier